Lazy Sunday Buffet at Urban Chef

#lazySunday, deze hastag komt bijna elke zondag wel voorbij op m’n Instagram account. Want oh wat hou ik van lekker uitgebreid ontbijten en dan helemaal niks te moeten. Misschien even de stad in of het park of lekker de hele dag in m’n pyjama op de bank series kijken. Niks moet, alles mag op zondag. Dus als een van de lekkerste tentjes in Arnhem opeens komt met een Lazy Sunday buffet dan “moet” dat natuurlijk uitgeprobeerd worden en daarvoor verruil ik graag m’n pyjama een keertje voor een leuk jurkje.

Want hoe heerlijk is het om een keertje niet zelf de keuken in te hoeven duiken maar gewoon te kunnen genieten van een kant en klaar brunch buffet.

Urban Chef is een deli in de Koningstraat in Arnhem. En om eerlijk te zijn was ik al een tijdje niet geweest en vergeten hoe fijn dit plekje eigenlijk is. Want behalve het eten wat homemade is en van scratch (dus geen pakjes of zakjes) is de sfeer ook nog eens hartstikke leuk! Vitrines gevuld met de heerlijkste taarten en Italiaanse gerechten, een fijn en groot terras waar je zodra de temperatuur wat hoger wordt heerlijk kunt vertoeven en personeel wat nog eens heel lief en behulpzaam is. Wil je iets opgewarmd hebben of nog een heel klein stukje taart terwijl je eigenlijk al vol zit, o.a. Sandy en Alba staan elke zondag voor je klaar om je te helpen bij het buffet. Maar ook doordeweeks kun je hier prima terecht en mocht je geen zin om te koken dan kun je kiezen uit de lekkerste Italiaanse gerechten, zoals homemade lasagne, om mee naar huis te nemen.

Afgelopen zondag probeerde ik het buffet uit en wow, wat veel lekkers. Van hartig tot zoet, en je mag zelfs zelf heerlijke waffels of pannenkoeken bakken. Dat met wat heerlijke yoghurt en fruit maakt een perfect zondagontbijtje voor mij.

Uiteraard probeerden we ook nog wat hartige gerechten en het heerlijke brood met genoeg keuze aan beleg.

Voor mij is zo’n buffet ook echt heel fijn want ik heb nogal last van keuze stress en ik kan normaal dus echt niet kiezen tussen al die lekkere gerechten op de menukaart. Met zo’n buffet is dat probleem dus opgelost want ja, je mag echt alles proberen, zelfs die heerlijke taarten uit de vitrines! En geloof me, daar hou je nog wel een plekje voor vrij in je buikje want oh, de cheesecake met Oreo & Brownie maar ook de dadel taart met bastogne zijn echt goddelijk!

Maarre, wil je nu ook zo’n lazy start van je zondag en dan maakt het niet uit hoe laat je start want ook als je om 14.00 uur je bed pas uitrolt ben je welkom, ga dan morgen langs bij Urban Chef. Reserveren is niet nodig, je kan vanaf 10.00 tot 16.00 uur genieten van al het lekkers. Prijs €15 pp (kinderen tot 10 jaar €7,50).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *