Spice up your life

Yep i’m a 90’s kid! Maar ondanks de aanmoedigingen van de Spice Girls was het eten thuis een beetje..uhh..flauw. Want behalve zout en misschien een beetje kerriepoeder (over de bloemkool) werd er thuis niet heel veel gekookt met kruiden. En als er macaroni of nasi gemaakt werd dan kwam dit uit een kant & klaar zakje van de supermarkt.

Inmiddels woon ik al ongeveer 20 jaar op mezelf en het contrast kan niet groter zijn. M’n kastje met kruiden puilt uit en als ik naar het buitenland ga dan neem ik altijd lokale kruiden mee terug in m’n koffer. Ik hou van kruiden, het maakt eten zoveel interessanter. Dus hoe leuk is het dat ik vorige week tijdens m’n lunch bij Landmarkt naast het kruidenmeisje van Instagram zat. Ik volg haar al zo lang dat ik m’n account heb en wordt ook altijd helemaal vrolijk van haar foto’s en de leuke namen van haar spicemixes.

We raakte aan de praat en ik vond het zo leuk om te horen hoe ze haar bedrijf begon en hoe ze haar mixes maakt (zonder troep ;)!). Vandaag verraste zij mij met 3 van haar spicemixes. En omdat ik niet kon wachten om ze te gebruiken, maakte ik er gelijk maar een recept mee…ipv de kip kerrie met bloemkoolrijst die op het menu stond, gebruik ik in plaats van de kerrie, de Vadouvan…wat volgens het potje Kerriepoeder 2.0 is…dus dat kan het gerecht wat ik in gedachte had alleen maar beter maken toch? En dat werd het ook. Mocht je benieuwd zijn, hieronder vindt je het recept:

Bloemkoolrijst met kip Vadouvan
Ingredienten:
80 tot 100 gram bloemkool
1 kipfilet, in stukjes
1/2 bakje crème fraîche
1 el Vadouvan
1/4 aubergine, in blokjes
1/2 klein uitje, fijn gesneden
Klein handje rozijnen.

Wel de rozijnen in een klein bakje met kokend water. Maal 80 to 100 gram bloemkool fijn (tot de grote van rijstkorrels) in de keukenmachine.
Bak ondertussen de kipstukjes aan in een koekenpan. Voeg de aubergine en ui toe. Bak goed door en voeg dan de crème fraîche toe en een klein scheutje water. Roer er de lepel Vadouvan door. Roerbak de bloemkool in een wok met een klein beetje (wok)olie. Giet de rozijnen af en meng door de “rijst” en serveer met de Kip Vadouvan saus. Enjoy!

Overigens zou je de Vadouvan ook kunnen vervangen voor de Ras El Hanout…maar die gebruik ik donderdagavond voor een flatbread met gegrilde groente (meng 1 theelepel Ras El Hanout met 1 eetlepel kwark, grill de groente, verwarm het flatbread en smeer het Ras El Hanout sausje erop en beleg met de groente)!

Oh en de leuke potjes van Green Gypsy Spices spicen niet alleen je eten op, maar ook je keuken! De potjes zijn zo leuk met hele kleine leuke details. Ook super om cadeau te geven ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *