Ellis, Ellis…who the *peep* is Ellis?

Nou dat kan ik je wel vertellen, dat is namelijk een superleuk restaurantje in Amsterdam waar je terecht kan voor burgers, frietjes, heerlijke c/mocktails, limonades en meer.

Ik werd namens Anne van Anne Travel Foodie uitgenodigd om met een vriendinnetje het menu van Ellis Gourmet Burger uit te proberen, en dat laat ik mij niet 2x zeggen. Waar ik door de naam en het menu een heel strak gestylede zaak verwachtte was dit precies het tegenovergestelde. In een leuk zijstraatje in de buurt van de Dam, zit Ellis in een oud pandje en is het er van binnen knus en gezellig ingericht. Leuke hoekjes met bankjes en kussentjes, een mooie bar en een trapje omhoog waar je ook heel gezellig met een grote groep terecht kan.

Wij begonnen met een mocktail (Blueberry Virgin) en een limonade (Exotic Passion) met verrassende smaken en namen vooraf Calameres & Onion Rings. Beide perfect gebakken en met een heerlijk dipsausje. Vooral de smokey bbqsaus bij de onion rings was erg lekker.

Vervolgens bestelde wij beide een burger die wij deelde zodat we allebei genoten van een Meatlover burger en een Ellis 2.0. Het vlees was goed bereid, de toppings waren lekker en de verschillende broodjes maakt het ook net wat spannender. Daarbij bestelde we nog sweet potato fries (deze hadden iets knapperige gekund), een lekkere frisse coleslaw en parmesan potato churros.

En vooral die laatste is iets waar je echt even voor naar Ellis moet gaan…de parmesan potato churros is lekker luchtig, knapperig en zo verrassend lekker. We konden maar niet stoppen met ervan eten, ook al zaten we al behoorlijk vol!

Ellis Gourmet Burger vindt je in Amsterdam op 3 plekjes, ik was in de Gravenstraat, lekker dicht bij het Centraal Station. Ook kun je ze vinden in Breda, Rotterdam en Utrecht en zelfs in België & Frankrijk. De locatie Gravenstraat, Amsterdam is elke dag geopend van 11.30 uur tot 22.00 uur. Wel handig om even te reserveren want het zat best vol toen wij gingen. Maar woon je in Amsterdam en wil je gewoon thuis lekker tijdens Netflix een burgertje weg eten dan kan dat ook via Deliveroo. En ben je vegetarisch dan kun je hier ook terecht, want ze hebben dus de beroemde Beyond Burger op de kaart staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *