How to fight the corona blues…the answer is: chocolate!

Na maanden thuis te zitten mag er eindelijk weer wat meer, en hoe vier je dat het best…met chocolade natuurlijk…heel veel chocolade. Dus toen De Bonte Koe in Schiedam vroeg of ik hun 1,5 meter workshop wou komen testen, was het antwoord erop niet zo heel moeilijk.

Dus gisteren stapte ik eindelijk weer in mijn autootje samen met foodie Lisa om naar Schiedam te rijden. En even, niet alleen voor De Bonte Koe is dit een aanrader, wat een onwijs schattig stadje is dit zeg…leuke Zaanse huisje, mooie bruggetjes en gezellige straatjes, na de workshop zou ik ook echt even de tijd nemen om hier door heen te slenteren.

De Bonte Koe zit dan ook in een heel mooi oud soort van pakhuis aan de kade en binnengekomen komt de geur van chocolade je al tegemoet. En je begint de workshop gelijk goed met een heerlijk bakje thee of koffie en een heerlijke echte Bonte Koe bonbon. Na een korte maar interessante uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt, waar je ook gelijk even de verschillende soort kan proeven (van cacoa nibs tot de Ruby chocolade), ga je aan het werk. Ook wordt het proces van het temperen uitgelegd, mocht je zo enthousiast zijn thuis aan de slag te willen.

Je begint bij de workshop met het maken van het schaaltje. Vervolgens ga je dat schaaltje vullen door de bonbons te maken en te versieren.
Na een korte pauze waar je weer verwend wordt met zo’n heerlijke bonbon en thee/koffie, ga je aan de slag met truffels. Ondertussen kun je gerust al je vragen kwijt bij de chocolatier of als je extra versiering nodig hebt.
.

Je eindigt de workshop met een goed (!!!) gevulde schaal vol bonbons en truffels. En als je nou denkt..superleuk maar ik probeer nu juist van die corona kilo’s af te komen. Ook daar is een oplossing voor want onder je werkblad vindt je alles om je chocolade schaal mooi in te pakken. En kun je iemand die je al die tijd gemist hebt, zoals bijvoorbeeld een opa of oma in het bejaardenhuis, verrassen met een zelfgemaakt heerlijk cadeau. Een grote lach op hun gezicht gegarandeerd!

Maak je je nog een beetje zorgen of alles wel Corona proof is, no worries, bij De Bonte Koe is alles goed geregeld. De werkbanken deel je alleen met diegene die je mee neemt en staan ver genoeg af van de andere deelnemers. Bij de uitleg kun je gewoon bij je werkbank blijven staan want op 3 manieren is eraan gedacht om mee te kijken met de chocolatier (via spiegel, beamer, en natuurlijk naar hem zelf). Alles staat al netjes klaar voor je onder de werkbank en koffie/thee en versieringen e.d worden gebracht met een karretje en aan het eind van je werkbank gezet. En natuurlijk krijg je beschermende middelen (al denk ik dat die ook zonder corona worden gebruikt) zoals een schort, handschoenen en een haarnetje.

En jaaaa…ik mag dus gewoon zo’n superlekkere workshop weg gaan geven. Kijk op mijn Instagram hoe je kans maakt. De winactie loopt tot donderdag 11 juni 2020.

Niet gewonnen, je kunt ‘m natuurlijk makkelijk zelf boeken bij De bonte Koe. Tip: voor 20 juni zijn er nog genoeg tickets…net op tijd om zo’n schaal voor Vaderdag te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *