Mama Kelly Amsterdam

Budgetfriendly…misschien niet helemaal maar je wordt maar 1x 40 en nadat Hawaii me dit jaar al door m’n neus werd geboord door een lekkend dak en andere financiële ellende wou ik m’n 40ste verjaardag in ieder geval vieren op een plek die me geweldig leek.

En dat het een plek is die voor mij gemaakt lijkt, bleek wel toen we het restaurant naar binnen liepen en m’n vriendinnetje zei: dit is so you! Dit werd later door een ander vriendinnetje nog eens bevestigd toen ik de foto’s door appte en ik terugkreeg: dit is 100% Ellen. En eerlijk is eerlijk, ik zou hier inderdaad wel kunnen wonen. Wat een geweldig interieur. Alles, maar dan ook alles is roze!

Natuurlijk had ik een en ander al voorbij zien komen op Instagram en geloof me, het is zo mooi als de plaatjes die je voorbij ziet komen. Dit restaurant is duidelijk ingericht voor de Gram.

Maar goed, een mooi plaatje zegt niet alles. En ik was dan ook heel erg benieuwd of de hype klopt. Want leuk zo’n instagramwaardig restaurant maar als het eten niet lekker is dan maak je mij zeker niet blij…hoe roze het ook is. Omdat ik altijd het menu vooraf check wist ik eigenlijk al precies wat ik wou. Alleen bij het voorgerecht twijfelde ik nog even. Zou ik voor de zalm ceviche gaan of toch voor de kreeftkroketjes. Omdat ik al heel lang op zoek ben naar garnalenkroketten en elke keer teleurgesteld wordt door een restaurant als ze op de kaart staan maar dan geen echte kroketten blijken (ja raar maar waar!) werden het toch de kroketjes. Als hoofd werd het uiteraard kreeft (classic) en als toetje een sticky toffee dadelcake.

En oh…wat maakt dit restaurant het waar zeg!!! Het eten was gang voor gang goddelijk. Zo blij met m’n keuze voor de kroketjes…hier had ik er zeker nog wel 10 van op gekund. En dan de kreeft…perfect gegrild, je proeft het grill smaakje maar niet heel overheersend en de smaak van kreeft komt zo goed tot z’n recht. Ook krijg je (voor de verandering) ook gewoon de poot erbij met de juiste tools om zoveel mogelijk te kunnen genieten van het vlees wat hier nog in zit. Oh en ik vergeet bijna de frietjes die we erbij bestelde, wat vreemd is want deze zijn zo lekker dat m’n hand automatisch maar richting het bakje bleef gaan. We hadden die met parmazaan en truffel mayonaise. En dan het toetje…sticky, toffee, dadels, genieten!
Het fijne van een vriendinnetje die niet heel gek is op schelpdieren, ze bestelde dus heel wat anders. En natuurlijk mocht ik proeven en als je niet gek bent op kreeft dan heeft Mama Kelly ook nog heerlijke kippetjes op het menu. Ze twijfelde even of ze een hele zou nemen, maar was al snel blij dat ze toch voor de halve was gegaan. (krijg je het niet op dan kun je een doggybag krijgen…zagen we bij de buren)!

Proosten op m’n verjaardag deden we natuurlijk ook in stijl met een cocktail. Alchohol vrij dan wel, want ik moest nog rijden. Maar dat maakte het niet minder lekker en zeker niet minder feestelijk.

Na nog een lekker theetje, een lief persoonlijk briefje van de serveerster en een hele fotosessie was het tijd om afscheid te nemen. Maar vast niet voor lang!!! Ik had me geen betere manier kunnen bedenken om m’n 40ste verjaardag te vieren…nouja behalve dan onder een palmboom op Hawaii maar goed…wie weet volgend jaar!

Mama Kelly kun je vinden bij het Olympisch Stadion in Amsterdam (Olympisch Stadion 35, Amsterdam). Parkeren kun je in de parkeergarage eronder of maak gebruik van een nieuwe service van het restaurant, de valet parking. Reserveren is wel even een dingetje want het is snel volgeboekt (zo snel dat er zelfs dubbele shifts zijn) maar als je ze volgt op Facebook zie je precies wanneer je voor de week die je in gedachten hebt kunt boeken, elke maandag kondigen ze een nieuwe reserveringsweek aan. Meer informatie vindt je natuurlijk op www.mama-kelly.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *