New kid in town: Meneer Smakers

Zo op de valreep van 2019 opende nog even een nieuw eettentje in Arnhem. En wat voor eentje…hier werd dit Burger & Fries meisje heel blij van. Namelijk een echte Burgertent. Nu hebben we natuurlijk McDonalds en Burger King maar daar gaat mijn hartje niet sneller van kloppen. En Iveau’s die heerlijke burgers serveert maar net iets te hoog qua prijs ligt voor dit budget meisje en de drempel om hier te eten is net wat hoger, want dit is echt “uit eten”, terwijl je soms ook gewoon even lekker een burgertje wil pakken zonder teveel gedoe. En dat is dus precies het gat wat Meneer Smakers opvult. Een leuk tentje waar je even lekker tijdens het shoppen kan genieten (want open voor de lunch en diner) van een heerlijke burger. Want heerlijk zijn ze zeker!

Ik werd uitgenodigd om te komen proeven. Ik zat onwijs te twijfelen tussen Ome Rudolph (de december special), een gegrilde hertenburger met rode port en blauwe kaas, geroosterde hazelnoten en stoofpeertjes, want deze klonk wel heel bijzonder. Maar ook wel een beetje heftig en ik had s’avonds nog een eet event waar ik zeker wist dat we ook wel aardig wat zouden eten. Daarbij dacht ik dat voor een review ik beter een “vaste” burger kon proberen, dus ging ik voor Mevrouw Smakers, want ik hou wel van een pittig burgertje. (gegrilde paprika, courgette, jalapenos en geheime smakerssaus). Erbij krijgen we nog heerlijke huisgemaakte frietjes.

En ja, dit is dus precies wat ik zoek in een burger…goed gekruid (ze maken zelf de kruidenmix van de burger), pittig genoeg met de jalapenos, die ik zelf ook altijd op mijn homemade burgers doe. En precies goed gebakken, medium, dus lekker mals. Uiteraard kun je ‘m ook doorbakken krijgen, maar dat moet je wel even aangeven van tevoren. En de geheime saus is ook echt lekker!

Ben je niet zo gek op vlees dan haal je ook hier je hart op, want ze hebben niet 1 maar wel 3 vegetarische burgers, waarvan er eentje zelfs veganistisch is. En heb je een allergie, dan kun je op de digitale allergenenlijst op hun site kijken wat je wel of niet kan eten. Meldt het wel even van tevoren bij de medewerker die je bestelling opneemt. En elke maand is er dus een special burger…die voor januari kan ik vast verklappen, dat is Oma Anne, een vegetarische bietenburger! Dus in januari zijn er zelfs 4 vegetarische burgers te krijgen, dit zul je niet snel vinden in een (niet speciaal vegetarisch) eettentje in Arnhem e.o.

Meneer Smakers zit ook al in Utrecht, deze in Arnhem is de eerste buiten hun eigen regio, maar met een geweldige tekening die alles weergeeft waar Arnhem bekend om staat en gevestigd in een drukke winkelstraat, denk ik dat ze zich hier snel thuis gaan voelen. Ja, zelfs met een Burger King die binnenkort tegenover opent, want zeg nou zelf, als je kan kiezen tussen een echt goede burger of een machinaal gefabriceerd plat ding, ja, dan betaal ik, zelfs als budget meisje, liever wat meer. Daarnaast is dit tentje gewoon veel leuker. Want behalve die Arnhemse tekening boven de balie, hebben ze nog meer leuke details (zoals op de toiletten). En het grote raam in de gevel met hangende bar is het perfecte plekje om een goede Instagram foto te maken ;)!

Yep, i like this new kid in town…en kan niet wachten om een hap te nemen uit de rest van zijn familie!

Prijzen: rond €9,-
Adres: Jansstraat 22, Arnhem
Cadeaubon te krijgen: ja
Openingstijden:
ma: 12.30 tot 21.00 uur
di t/m wo & zo: 11.30 tot 21.00 uur
do t/m zat: 11.30 tot 22.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *