Burgertest

Wat doe je als je vriendin je uitnodigt voor een reisje Las Vegas en je nu al weet dat je als echt Burgers & Fries meisje al die verleidingen nooit kan gaan weerstaan. Nou dan zorg je dat je blogsite snel online gaat en bedenk je de burgertest om zonder schuldgevoel te genieten van al het lekkers wat Nevada & California te bieden heeft.

 

Maar welke burgers ga je dan testen en op welke punten ga je ze testen? Ik besloot de volgende bekende (en voor sommige misschien minder bekende) burgerzaken te testen: In ‘n Out Burgers, Shake Shack, Umami Burgers, Five Guys, BJ’s restaurant Brewhouse en BurGR van Gordon Ramsey. De punten waarop ik ze beoordeelde waren het broodje, groente, uiteraard het vlees, eventueel kaas, saus en de frietjes erbij. Dan nog wat plus en minpuntjes en natuurlijk noem ik voor jullie de prijs.

En wie m’n Instagram heeft gevolgd weet dat ik deze zware taak inmiddels al heb volbracht en jullie dus precies kan vertellen welke hamburger de moeite waard is om een reisje naar Amerika voor te boeken en welke je over kan slaan. Dus nu de uitslag….tromroffel…

Op een gedeelde eerste plek:

No. 1: BurGR (Gordon Ramsey) en Umami Burgers

Dat de BurGR van Gordon Ramsey onweerstaanbaar zou zijn, dat had ik voor m’n reis al wel verwacht, maar dat hij een plek zou gaan delen met Umami Burgers had ik nooit gedacht. Bij beide zaken werd mij gevraagd hoe ik de burger bereid wou hebben (medium rare) wat voor mij al betekend dat men verstand heeft van een goede burger. Daarnaast waren bij beide de broodjes heerlijk, evenals de saus. Bij Gordon Ramsey koos ik de Britannia Burger (met cheddar, rucola en mango chutney) en bij Umami de Cali burger (botersla, roasted tomato, caramelized onion, house spread en Cali cheese). Bij Gordon Ramsey nam ik ook nog de Creme Brulee pudding/Oreo Shake en de Truffle Parmesan frietjes. Helaas was ik niet zo lekker toen ik bij Gordon Ramsey ging eten en moest ik helaas halverwege maar wel na het leegdrinken van m’n shake (ziek of niet ziek…zoiets goddelijks laat ik niet staan ;)!!!) en een paar happen van m’n Burger en friet toch echt naar huis. Gelukkig werd alles netjes ingepakt en heb ik de volgende dag alsnog kunnen genieten. En het feit dat zowel de friet als de burger nog even heerlijk smaakte na opnieuw opgewarmd te zijn zegt voor mij genoeg, dit is gewoon een top burger.  Bij Umami gingen we naast de burger ook nog voor de frietjes, en probeerde ik ook nog een hapje van de Truffle burger van m’n vriendin. Beide burgers waren goddelijk (vooral de housespread en geroosterde tomaatjes op de Cali Burger) en de frietjes heerlijk dun & knapperig.

Prijs BurGR: $ 15,- burger, $11,- truffel friet, $9,- shake

BurGR is te vinden in het Planet Hollywood hotel op de strip in Las Vegas

Prijs Umami: $ 11,95 burger, $ 4,95 simple friet

Umami is in Las Vegas te vinden in het SLS hotel maar is een keten en ook te vinden in o.a. New York, Los Angeles en Chicago.

No 2.: Shake Shack

Bij de Shake Shack ging ik voor een Bacon Cheese burger, frietjes en natuurlijk een shake. En alledrie waren heel erg lekker (vooral de shake…bedenk me nu dat ik misschien ook maar een milkshake test had moeten doen). De burger was heerlijk sappig en ondanks dat het broodje een beetje zompig was aan de onderkant was het gek genoeg wel een heerlijk broodje. De bacon was lekker smoky en de kaas perfect gesmolten. Beginnersfoutje was echter dat ik niet van het menu koos maar gewoon een Bacon Cheese burger bestelde en hierdoor dus geen groente op m’n broodje had. Maar eerlijk gezegd miste ik dat na de eerste hap niet eens meer.

Prijs Shake Shack: $ 7,10 voor de burger ($17,28 inclusief frietjes en shake)

Shake Shack is op meerdere plaatsen te vinden. In Las Vegas zit hij bij het New York, New York hotel.

No. 3: BJ’s restaurant Brewhouse

Ik heb vroeger een jaartje in Californië gewoond en BJ’s in Huntington Beach was m’n favoriete restaurant. Dus nu ik een tripje down memory lane deed kon een etentje hier natuurlijk niet worden overgeslagen. Met de burgertest in mind besloot ik ook hier te gaan voor een hamburger en werd niet teleurgesteld. Ik kreeg een heerlijke, iets wat dikkere burger die nog een beetje rood van binnen en dus lekker juicy was. Het broodje was lekker stevig, de groente vers en de frietjes superlekker (knapperig en dun). Oh en ook een aanrader, de limonades die ze serveren. Ooit in de buurt van Huntington Beach dan zeker even een stop maken bij BJ’s en het plaatsje zelf is ook zeker de moeite waard.

Prijs BJ’s: $ 11,75 met friet

Inmiddels is BJ’s restaurant brewhouse een keten en te vinden in meerdere staten maar die in Huntington Beach blijft mijn favoriet.

No. 4 In ‘n Out Burger

Niet over te slaan als je naar Californië gaat en heeft bijna een cult status. Of dit terecht is…nou als je prijs/kwaliteit vergelijkt dan zeker. Voor maar $ 6,41 had ik een combo met frietjes en een medium drankje en een heerlijke burger met verse knapperige groentes. De burger is helaas vrij dun en doorbakken en ook het broodje is niet heel bijzonder, maar de kaas is dan wel weer perfect gesmolten. En de saus maakt de burger erg lekker. Helaas maar een vierde plaats voor deze bekende keten, hoewel ik daar vroeger anders over dacht. Maar nog altijd verkies ik In ‘n Out burgers boven de burgers van de Mac of Burger King. Inmiddels ook niet alleen meer in California te krijgen want terwijl ik in Vegas was opende ze daar hun inmiddels 11de restaurant.

Prijs In ‘n Out burger: $ 6,41 voor een combo (cheeseburger, friet en medium drankje)

In ‘n Out kun je vinden in Californië en Las Vegas.

No.5 Five Guys

Misschien niet helemaal terecht omdat de burger qua smaak best wel heel erg lekker was. Juicy, veel groentes (bij all the way krijg je een selectie van groentes maar je kan zelf nog toevoegen wat je lekker vindt), de uitjes waren heerlijk gebakken en de bacon lekker smokey. Maar het broodje was zompig en niet bijzonder, de kaas niet goed gesmolten, de saus niet bijzonder (gewoon mayonaise) en dan was er nog de presentatie van zowel het eten als de zaak. De zaak was ongezellig ingericht en ook niet zo heel schoon (plakkerige vloer) en het eten werd je aangereikt in een papieren zak. Geen dienblad of net papiertje maar gewoon een zak met de friet in een bekertje en de burger in een aluminiumfolietje. En tja, het oog wil ook wat en eten vanuit een opgescheurde papieren zak (vroeg nog even of ze door hadden dat het niet To Go was maar kreeg als antwoord dat ze het zo altijd serveerde) maakt het er niet echt smaakvoller door. Wel leuk en lekker, de Coca Cola machines waar je zelf je drankje kon samenstellen. Ik ging dan ook voor een vanille cherry cola zero. Ook een leuk detail opgemerkt door m’n vriendin…er stonden daadwerkelijk five guys achter de toonbank.

Prijs Five Guys: $ 9,39 voor een kleine burger met kleine cajun frietjes en klein drankje.

Five Guys is een keten en net als McDonalds en Burger King vrijwel overal te vinden in Amerika.

English version:

What to do when a friend invites your for a trip to Vegas and you already know that being a real Burgers & Fries kinda girl you will never be able to resist all the temptation. Well, you just make sure your blog is online asap and you make up a burger test to enjoy all the goodness Nevada & California has to offer without feeling guilty.

But which burgers are you gonna judge and on what grounds? I decided to go for the following known (and for some of you a little less known) burger places: In ‘n Out Burgers, Shake Shack, Umami Burgers, Five Guys, BJ’s restaurant Brewhouse and BurGR van Gordon Ramsey. I judged them on the following: bun, veggies, ofcourse the burger/meat itself, optional cheese, sauce and fries.  Than added some plusses and minuses and ofcourse i’ll let you know the price.

For those of you following my Instagram, you already know i completed this horribe task 😉 and i can tell you exactly which hamburger is worth booking a ticket to America for and which burger joints you can skip. So as for the results…drumruffle…

Sharing first place:

No. 1: BurGR (Gordon Ramsey) en Umami Burgers

I kinda expected the BurGrs of Gordon Ramsey to be irresistible before i started my trip, but that it would share a place with Umami Burgers was something i couldn’t have predicted. At both places they asked me how i wanted my burger (medium rare) which means for me that they know what it takes to make a good burger. Also at both places the buns were delicious just like the sauce. At Gordon Ramsey i went for the Britannia Burger (with cheddar, argula and mango chutney) and at Umami the Cali burger (butter letuce, roasted tomato, caramelized onion, house spread and Cali cheese). At Gordon Ramsey i also ordered the Creme Brulee pudding/Oreo Shake and Truffle Parmesan frietjes. Unfortunately i hadn’t been feeling well all day and halfway through dinner i just had to leave, but not after finishing my shake first (feeling ill or not…i’m not leaving something so heavely 😉 !!!). Fortunately they offered me a doggybag and i could enjoy everything the next day. And the fact that the fries aswell as the burger still tasted amazing even after reheating says enough for me, this is a top burger.

At Umami we also ordered some fries and i tried a bite of the Truffle burger of my friend. Both burgers were heavenly (especially the housespread and roasted tomatos on the Cali Burger) and the fries were thin, crispy and delicious.

Price: BurGR: $ 15,- burger, $11,- truffle fries, $9,- shake

You can find BurGR at Planet Hollywood hotel at the strip in Las Vegas

Price Umami: $ 11,95 burger, $ 4,95 simple fries

You can find Umami in Las Vegas in the SLS hotel but it’s also a chain which you can find in a.o. New York, Los Angeles en Chicago.

No 2.: Shake Shack

At Shake Shack i orderd a Bacon Cheese burger, fries and ofcourse a shake. All three were very good (especially the shake…thinking of it, maybe i should have done a milkshake test aswell). The burger was nice and juicy and even though the bread was a little spongy at the bottom it was weirdly enough still a delicious bun. The bacon was nice and smoky and the cheese perfectly melted. Little fail on my side, i didn’t choose of the menu but ordered a regular Bacon Cheese burger and therefore it came without veggies. But to be honest, i didn’t even miss it after my first bite.

Price Shake Shack: $ 7,10 for the burger ($17,28 including fries and shake)

Shake Shack is a chain. In Las Vegas you can find it at the New York, New York hotel.

No. 3: BJ’s restaurant Brewhouse

I lived in California when i was young and BJ’s in Huntington Beach was my favorite restaurant back than. So during my little trip down memory lane a dinner at this place was definetly on my list. With the burger test in mind i decided to go for a hamburger here aswell and i wasn’t dissapointed. I got a delicious, slightly thicker burger which was still a little red on the inside and therefore deliciously juicy. The bun was nice & firm, the veggies fresh and the fries amazing (cripsy and thin). Oh i also recommend the limonades. So whenever you near Huntington Beach, definetly make a stop at BJ’s and the beachy town itself, as it’s so worth it.

Price BJ’s: $ 11,75 including fries

BJ’s restaurant brewhouse is a chain and can be found in several states, however the one in Huntington Beach will always be my favorite.

No. 4 In ‘n Out Burger

Not to miss when in California and it almost has a cult status. Do they deserve this rep…well if you compare price/quality, than definetly. For only $ 6,41 i had a combo with fries and a medium drink and a delicious burger with fresh crispy veggies. Unfortunately the burger is really thin and completely baked through and the bun isn’t very special either, but than again, the cheese is perfectly melted. And the sauce is what makes the burger very tasty. Unfortunatly only 4th place for this well known chain, eventhough i thought differently when i was younger. But i will always choose In ‘n Out burgers over Mac Donalds or Burger King. Oh and not just in California nowadays, as while i was in Vegas they opened their 11th restaurant there.

Price In ‘n Out burger: $ 6,41 for a combo (cheeseburger, fries and medium drink)

You can fin In ‘n Out in Californië  and Las Vegas.

No.5 Five Guys

Maybe not complety fair as the burger was pretty tasty. Juicy, lots of veggies (order all the way and you will get a selection of veggies but you can add whatever you like of the menu), the onions were cooked till perfection and the bacon nice and smokey. But the bread was soggy and not very special, the cheese wasn’t melted, the sauce not special (just mayonaise) and than there was the presentation of the food aswell as the place. The place didn’t look very attractive and wasn’t really clean (sticky floors) and the food was handed in a brown paper bag. No tray or nice paper but just a bag with fries in a cup and a burger in a alumium foil. And as i also eat with my eyes, eating from a torn open paper bag (i did ask if they knew i didn’t order To Go and the answer was: this is how we always serve it), just didn’t make it that much tastier. Which i did like were the Coke Machines where you can mix your own drink. I made a vanilla cherry coke zero. Another fun detail which my friend noticed…there were actually really five guys behind the counter.

Price Five Guys: $ 9,39 for a small burger, a small cajun fries and a small drink.

Five Guys is a chain just like McDonalds & Burger King and can be found almost everywhere in America.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *