Review Brain Balance Journal van Charlotte Labee

Jullie hebben ‘m vast al een paar keer voorbij zien komen in post of stories op mijn Instagram account, het Brain Balance Journal van Charlotte Labee. Hij is niet alleen heel fotogeniek maar voor mij ook heel belangrijk geweest om te leren mijn dag rustig te beginnen.

Ik werd benaderd door het pr bureau van Charlotte Labee of ik misschien het journal wou ontvangen, grappige is dat ik er toen net aan zat te denken of dat iets voor mij is. Ik heb vroeger wel eens een dagboek bijgehouden maar gaf dat meestal al best snel op en journaling klonk altijd iets zweverig/yoga-achtig, maar ik merkte ook dat ik wat onrustig was en er soms te weinig uit handen kwam daardoor. Dus ik dacht, weet je, stuur maar op en ik zie wel of het iets voor mij is. Ik besloot voor de lente editie gaan, omdat deze wel mooi zou staan op mijn instafeed maar ook omdat ik de lente altijd een goed begin vindt voor nieuwe dingen en plannen!

Lente editie hoor ik je denken, ja er is voor elk seizoen een journal! Charlotte Labee, het brein achter de Brain Balance Journals, maar ook het Brain Balance boek en Brain Food boek, heeft zich verdiept in alles wat met het brein te maken heeft en helpt mensen vaste gewoontes te doorbreken en met een nieuwe mindset hun doelen te benaderen en dit alles door je inzicht te geven hoe je brein werkt en waarom je bepaalde dingen doet. Het journal begint met kennis over de 6 belangrijkste pijlers: breinkennis, stress, slaap, brain food, beweging en ontspanning. En je krijgt hier ook leuke opdrachten bij. De rest van de journal is gemaakt om te journalen, wat je dan ook doet door per maand je brain balance goals op te schrijven, de stappen die je hiervoor gaat zetten en gezonde gewoontes die je jezelf wilt aanleren. Wekelijks vul je een menu in en dagelijks een To Do lijstje, je brain balance goals voor die dag, je dagelijkse beweging, menu, ontspanning en gedachtespinsels. Aan het eind van de week heb je plek voor reflectie, wat ging er goed, wat kan beter, welke successen zijn er te vieren. En aan het eind van de maand nogmaals maar dan compacter en vooruitkijkend naar de volgende maand.

Voor mij was dit echt heel fijn om zo mijn ochtend rustig de beginnen. Kopje thee en invullen maar, waardoor mijn hoofd gelijk wat minder vol zat met alles wat ik nog moest doen die dag. Door het op te schrijven werd het duidelijker en geordend, waardoor ik zelf meer rust kreeg en meer gedaan kreeg op een dag. Ik ben sowieso erg van de lijstje dus dit helpt voor mij heel goed. Ook vond ik het leuk om terug te kijken op de dag en te zien wat ik had had bereikt. En om elke dag een nieuwe vraag in te vullen, zoals “vandaag werd ik gelukkig van:”. Het laat je even nadenken over de dag of over dingen waar je niet zo snel over nadenkt omdat je te druk bent. Enige nadeel van het journal vond ik dat een maand in 4 weken is verdeeld, in plaats van 30/31 dagen, voor iemand die heel erg van structuur houdt (blijkbaar!) vond ik dat wel een soort van dingetje. Meestal loste ik dit op om gewoon door te journalen, maar toch kwam ik dan niet helemaal fijn uit! En misschien ook de reden dat, net als bij het bijhouden van een dagboek, ik de laatste maand niet helemaal heb ingevuld. Maar de inzichten die ik kreeg en het rustig starten van de dag vond en vind ik nog steeds heel fijn en is ook iets wat ik nog steeds doe. Niet meer haasten maar eerst lekker ontbijten en bedenken wat ik die dag wil bereiken. Een To Do lijstje maak ik ook nog steeds, vooral wekelijks, omdat dat soms beter is voor mijn chronische vermoeidheid en het soms zo kan zijn dat ik een slecht dagje heb. Om niet in de stress te schieten wat ik allemaal die dag had moeten doen maar wat niet gelukt is, zet ik het nu om in een wekelijks lijstje, wat minder druk oplevert en ja, uiteindelijk komt het dan nog steeds goed en wordt het alsnog gedaan. En dat is dan ook gelijk het voordeel van voor jezelf werken, je kan zelf de juiste balans vinden!

Voor wie is deze journal een must have…nouja eigenlijk voor iedereen die wat meer inzicht wil krijgen en patronen wil doorbreken om uiteindelijk je doelen te bereiken. Of dit nu gaat om werk, gezondheid of meer balans in je leven. En ja, er is zelfs een kids journal, erg leuk om cadeau te geven in plaats van een dagboek.

De Journals zijn te krijgen op de site van Charlotte Labee en op o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *