Review Vedgla leren schorten

Ik hou van BBQ-en en met BBQ-en bedoel ik dan ook echt BBQ-en, niet het slappe aftreksel waar ik mee opgegroeid ben waar saaie hamburgers en worstjes en misschien nog wat saté stokjes van de supermarkt op klein barbeque-tje werden gegooid en je geluk had als het niet aangebrand op je bord belandde.

Nee, geef mij maar een Australische Barbie, een echte Amerikaanse BBQ of nog beter, een Argentijnse Asado. Grote stukken vlees die heerlijk zijn gemarineerd in een homemade kruidenmix of saus. Met zelfgemaakte burgers, grote lappen biefstuk en spareribs.

Gelukkig heeft Nederland de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt als het BBQ-en aankomt en worden de kleine barbeques verruild voor mooie Webers, Green Eggs en smokers. En ook kom je niet meer zo snel weg met diepvries hamburgers of saaie worstjes. Tegenwoordig komen echt de heerlijkste bbq gerechten voorbij. En toen Vedgla, hèt leren schorten merk, ons vroeg naar het ultieme bbq recept doken ook wij de keuken in om zelf onze eigen burgers te maken. Het recept vindt je op de site van Vedgla (klik hier).

En nu het BBQ seizoen officieel is geopend, waarmee verras je de liefste achter de BBQ dan mee? Inderdaad met een mooie leren schort want het gaat tegenwoordig niet alleen om de smaak maar ook de hele presentatie. En met de schorten van Vedgla maak je dat plaatje mooi compleet!

Okay, misschien niet fab and fit on a budget proof maar voor kwaliteit betaal ik graag iets meer, vooral als het zo’n mooi product is. En dat zijn deze schorten zeker, mooi soepel zacht leer wat alleen nog maar mooier zal worden naarmate de jaren verstrijken. De huiden voor deze handgemaakte schorten (en sloven) van hoogkwaliteit volnerf rundsleer worden zorgvuldig één voor één geselecteerd en daarna met Europese looiing bewerkt. Ze komen in verschillende kleuren en ik heb gekozen voor een mooie roze met heel licht snake bewerking (dit was een limited Edition en helaas niet meer te krijgen). Dirk ging voor de Cognac kleur. Alle schorten hebben een verstelbare nekband en hebben een zakje wat handig is tijdens het bbq-en om je theedoek in te doen of je bbq-tools. De middelband is lang genoeg om zowel voor als achter dicht te knopen.

Een mooier cadeau voor vaderdag of de verjaardag van je BBQ-ende vriend of vriendin kan ik eigenlijk niet bedenken. En het mooiste is ook nog dat het in een prachtige luxe verpakking naar je toe wordt gestuurd, iets waar ik sowieso vrolijk van wordt want dat maakt geven nog net iets leuker.

Oh en behalve schorten, verkopen ze ook mooie sloven en echte barber schorten. En binnenkort wordt de lijn zelfs uitgebreid. Ik zag al een kleine sneakpeak voorbij komen op Insta van stoere onderzetters dus dat beloofd wat.

Meer informatie vindt je op www.vedgla.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *